keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kaupunkireissulla

Isäntä ja emäntä pukivat päälleen kaupunkivaatteita, ja me Caran kanssa rupesimme jo hakeutumaan mököttämään pesäpaikoillemme, kun meidät yllättäen kutsuttiinkin mukaan pukeutumaan. Päälle turvavyövaljaat ja autoon!

Tykkäämme molemmat autossa matkustamisesta, keinuva hurina on ihanan unettavaa. Katsoin ikkunasta vasta, kun pysäköimme ja VOI EI, olimme eläinlääkärin pihassa.
- Dafni jää autoon, isäntä komensi.
Kiitos, mielelläni!

Vähän ajan päästä isäntä kuitenkin haki minut lääkäritädin luokse. Cara siellä jo vapisi: hän oli saanut rokotteet ja mikrosirun niskaansa sekä uuden, hienon passin. Caraa oli kirpaissut aika tavalla, kun mikrosiru asennettiin aika paksulla neulalla hänen niskaansa. Minä en muista omani asennusta, olin silloin ihan pikku pentu. Cara on niin vanha, että hänen pentuudessaan siruja ei automaattisesti laitettu.

Minun siruni etsittiin skannerilla, siksi minut oli autosta haettu. Niskasta se löytyi, ihan oikealta paikalta. Joskus siru saattaa vaeltaa kuulemma jopa takajalkaan tai häntään, kun pentu kasvaa niin nopeasti.

Kaupunkireissumme ei loppunut vielä tähän. Seuraavaksi ajettiin kauppaan. Tällä kertaa me pääsimme mukaan!

En ole tiennytkään, millaista kaupassa on, sillä yleensä odotamme ulkopuolella. Ja siellä oli oikea paratiisi! Kaikkialla tuoksuivat puruluut, siankorvat ja muut herkut, joita oli säkki- ja laarikaupalla tarjolla. Emme saaneet niitä kuitnkaan ottaa, mutta kaupan tytöt tarjosivat maistiaisia.

Oli siellä myös pantoja, remmejä, valjaita ja kaikenlaista muuta tarviketta. Mistähän isäntä ja emäntä yleensä löytävät ne omat ostoksensa, ruoat ja vessapaperit ja muut, minä en nähnyt niitä missään.

Hankimme kaupasta aika kummalliset pannat. Niissä on kuonon edessä häkkyrä, kuonokoppa nimeltään. Niitä tarvitaan kuulemma reissussa.


Reissusta meillä puhutaan nykyään paljon. Lähdemme kuulemma kesän koittaessa koko perhe autolla etelään ja ajamme kauas, melkein maailman ääriin. Siellä on lämmintä, voi olla todella kuumaakin, mutta mehän Caran kanssa tykkäämme molemmat saunoa. Suolainen uimavesi minua vähän mietityttää. Toisaalta tykkään uimisesta enemmän kuin lumihangesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti