tiistai 21. huhtikuuta 2015

Caran pyöräkori


 
Emäntä on puuhastellut aika merkillisen projektin parissa. Ensin haettiin varastosta polkupyörän kori ja solumuovia. Sitten alkoi ompelukone hurista. Koriin syntyi solumuovista ja juhlavan punaisesta kankaasta pohja ja matalat reunukset. Cara pantiin istumaan koriin.

Eihän se Sarppanen olisi oikein mielellään mennyt epämääräiseen koppaan, mutta emäntä lahjoi sitä kinkulla, ja jopa kelpasi istahtaa korin pohjalle. Minäkin sain kinkkua siitä hyvästä, kun olin niin hyvänä henkisenä tukena.

Sitten emäntä ompeli Caralle viitan, jossa on reikä päätä varten. Tuo merkillinen huppu kiinnitetään pyöräkoriin, ja se toimii vähän niin kuin turvavyönä siltä varalta, että Cara päättäisi harrastaa parkour-hyppyjä vauhdissa pois pyörän kyydistä. Korista näkyy siis vain Sarpukan pää valkoisen viitan sisästä. 


Koko projekti tähtää siihen, että voimme sitten Kreikassa pyöräillä yhdessä koko perhe. Minä kyllä jaksan hölkätä pyörän rinnalla ja on Carakin siihen tottunut, mutta nyt pitää jo ottaa huomioon tuon pikku kaverini korkea ikä. Se saa kulkea pyöräreissut korissa, kunhan tottuu ajatukseen.

Jatkamme harjoittelua! Cara saa oleskella korissa olohuoneessa emännän sylissä, ja saamme molemmat kinkkua. Ei hullumpaa minusta! Varsinkin kun minun ei tarvitse mennä siihen koriin  hupun alle.
 
Sitten koittaa päivä, jolloin lumet ovat sulaneet riittävästi jotta polkupyörät voidaan ottaa esille. Lähdemme lenkille niin kuin ennenkin, niin että me koirat hölkkäämme ja isäntä ja emäntä ajavat. Mutta parinsadan metrin tipsuttelun jälkeen emäntä pysähtyy ja Cara nostetaan koriin. Se katselee sieltä oikein itseriittoisen näköisenä: onpas päässyt korkeaan asemaan! Sitten lähdetään liikkeelle.
 
Käymme ajamassa lyhyen lenkin ja Cara kuikuilee emännän selän takaa maisemia. Minua kiinnostaa kovasti, miten sillä siellä sujuu: onko sillä vaikka kinkkupaketti matkaeväänä. Ajelemme nimittäin vaihteeksi niin, että emäntä menee edellä, sillä isäntä haluaa varmistaa, että pikkupeto pysyy siellä korissaan. Kyllä pysyy, tosi leuhkan näköisenä.
 
Kotona saamme kehut - ja kinkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti